Jorine

Jorine Broos Coaching

Coach voor ouder en kind, peuteryoga- en kinderyogadocente

Dat ik met kinderen wilde werken wist ik al vanaf jonge leeftijd. Ik had het gevoel hen iets te kunnen bieden, daarom besloot ik leerkracht te worden.

Tijdens mijn jaren voor de klas voelde ik dat ik meer naar het individuele kind wilde kijken. Meer impact wilde hebben in het leven van een kind en meer kon focussen op de daadwerkelijke behoefte van het kind. Die ik wel zag, maar geen steun kon bieden in een volle groep. Met dit verlangen in mijn achterhoofd ben ik verschillende gebieden gaan onderzoeken, zowel in mijzelf als in mijn werk. Ik heb gewerkt als remedial teacher, heb een buitenschoolse opvang opgezet, heb les gegeven op een school met hoogbegaafde kinderen en ook in het montessorionderwijs heb ik verschillende klassen les gegeven. Op persoonlijk gebied volgde ik vele trainingen en opleidingen om mezelf te scholen op het gebied van onder andere sociaal emotionele ontwikkeling, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en kinderyoga. Ik leerde gaandeweg een plek voor mezelf te vinden in mijn vakgebied. Hoewel ik enorm genoot van het werken met kinderen, bleef het verlangen, op dieper niveau het individuele kind te kunnen helpen, aan mijn knagen.

Na de geboorte van mijn eigen dochter hakte ik de knoop door. Ik besloot te stoppen voor de klas en startte mijn eigen bedrijf in kindercoaching. Later kwamen daar peuteryoga en kinderyoga bij.

Nu kan ik eindelijk mijn gevoeligheid, intuïtie, ervaring en opleiding inzetten om het werk te doen waar ik ontzettend van hou. Kinderen terug brengen bij hun nieuwsgierigheid en ondernemingszin. Daarbij maak ik graag gebruik van allerlei vormen van creativiteit.

Als coach haal ik veel informatie uit het zien van het kind, hoe het beweegt, hoe het reageert op anderen en op de ouders. Bij de ouder is er ook veel te leren over het kind. De ouders kennen het kind het beste en hun contact gaat dieper dan welk ander contact.

De enorme invloed van de ouders en hun levensweg op dat van hun kind(eren) fascineert mij mateloos. Ik begeleid daarom zowel ouders als kind bij de veranderingen die ingezet worden bij een coachingstraject. De begeleiding van het kind staat voorop. De ouders nodig ik uit om mee te veranderen en hun eigen aandeel te onderzoeken door middel van, voor het kind ondersteunende, oefeningen.


Interesse in coaching? Ik nodig je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek voor coaching.

Bij de peuteryoga en kinderyoga kun je een gratis proefles bijwonen om te kijken of yoga bij jullie past.

Voor meer informatie ben je van harte welkom op www.jorinebroos.nl
 

Ouder-en-peuteryoga maandag 10.15 - 11.00

Een vast moment kwaliteitstijd met je peuter! Genieten van elkaar, de inspanning en ontspanning, het spelen, zingen, dansen, beoefenen van yoga en natuurlijk ook het samen tot rust komen. Papa, mama, opa, oma, tante, oppas, grote broer of zus: iedereen kan meedoen met je peuter. Daarom ook leuk om cadeau te geven!

Kinderyoga maandag 15.45 – 16.45

Dat yoga je goed doet, heb je misschien zelf al ervaren. Het wordt ook steeds duidelijker dat yoga ook heel geschikt is voor kinderen. Het stimuleert bijvoorbeeld je creativiteit, versterkt je zelfvertrouwen, helpt contact te maken met je lichaam en leert je rust te vinden in tijden van stress en prestatiedruk. Spelenderwijs maken we kennis met de yoga houdingen, masseren we elkaar, gaan we creatief aan de slag of luisteren we naar een heerlijk ontspannend verhaal.

Iedereen kan meedoen, ouders en kinderen met of zonder yoga ervaring.


Jorine