Logopediepraktijk Oost komt ons versterken!

Logopediepraktijk Oost komt ons versterken!

Vanaf deze maand hebben we versterking gekregen van Logopediepraktijk Oost. Lisa Brouwers maakt nu deel uit van het IMC Visana Team. Hier zijn we heel blij mee, want het sluit mooi aan wat we binnen IMC Visana aanbieden.

COPD, Astma en hyperventilatie
Symptomen van COPD en Astma zoals: benauwdheid in ontspannen situaties, hoesten, stem-, verstaanbaarheid-, vermoeidheid- en eet- en drinkproblemen kunnen d.m.v. logopedie verminderd worden. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven van mensen met COPD of Astma.

Mensen met astma of COPD hebben problemen aan de luchtwegen. Er is sprake van beschadigde longblaasjes of chronische ontstoken bronchiën. De longen zijn erg gevoelig voor prikkels zoals rook, huisdieren en/of fysieke inspanning. Men krijgt last van meer slijm aan- maak en irritaties aan de luchtwegen, deze aspecten zorgen voor kortademigheid en benauwdheid. Hierdoor kan er angst en spanning optreden. Daarnaast hebben mensen met COPD of astma vaak last van veelvuldig hoesten.

Logopedische behandeling
Veel zorg rondom COPD patiënten is gericht op de het begeleiden van de aspecten die COPD-klachten verergeren zoals een ongezond eetpatroon en weinig lichaamsbeweging. Het gebied rondom het verbeteren van kwaliteit van leven bij COPD patiënten is nog niet vervult. Logopedie kan deze rol vervullen. 

Logopedie draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van COPD- en astmapatiënten, door middel van oefeningen en adviezen worden de belemmeringen die worden ervaren ten gevolge van de COPD en astma verminderd. 
Ook mensen met hyperventilatie kunnen bij Logopediepraktijk Oost terecht voor vermindering van benauwdheid.