Marieke Westerveld

•    Acupuncturist
•    Docent Mindfulness Yoga
•    Zwangerschapsbegeleiding
•    Drs. Religie & Levensbeschouwing
•    Ruim 25 jaar ervaring met yoga en meditatie

Ik ben drs. Marieke Westerveld, moeder van 2 jongens, acupuncturist en yogadocent.
Met veel plezier en enthousiasme heb ik een praktijk aan huis in Amsterdam West en daarnaast ben ik op de vrijdagen in Amsterdam Oost werkzaam bij IMC Visana. Ik combineer in mijn praktijk acupunctuur, voeding met yoga en ontspanningstechnieken. Tijdens mijn studie Religie & Levensbeschouwing volgde ik wekelijks yogalessen. Vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam ging ik in Hyderabad, India, studeren. Daar verdiepte ik me in Islam en yoga. Tijdens colleges Boeddhisme leerde ik over de Vietnamese Zenmeester, Thich Nhat Hanh. Iedere zomer ging ik op retraite in Plum Village, zijn klooster in Zuid Frankrijk. Ik ben tussen 1997 en 2005 actief geweest (o.a. als bestuurslid) in de Stichting Leven in Aandacht, de gemeenschap rond Thich Nhat Hanh in Nederland. In 2009 besloot ik om de Yoga Docenten opleiding te volgen bij Integrale Yoga in Rotterdam. Sinds 2010 geef ik wekelijks yoga lessen. Integrale Yoga is een krachtige manier om je bewuster te worden van je lichaam, je gevoelens en de subtiele energiestromen in je lichaam. In mijn Mindfulness Yoga lessen komen mijn ervaring met Zenmeditatie en de Integrale yoga samen.

Mijn eerste zwangerschap en bevalling verliepen gecompliceerd. De bevalling kwam niet op gang en we stonden op het punt om naar het ziekenhuis te gaan. Gelukkig bleek de verloskundige acupunctuur te kunnen. Ze had de naalden nauwelijks gezet, of ik kreeg hele krachtige weeën. Dat was een heel onmiddellijk en krachtig effect dat ik van acupunctuur heb ondervonden. Daarnaast ben ik, in een traject van meerdere behandelingen dankzij acupunctuur ook van mijn hoofdpijn en vermoeidheid afgekomen. Ik werd steeds nieuwsgieriger en van 2012-2016 studeerde ik acupunctuur aan de academie voor Chinese Geneeswijzen, Qing Bai. Ik ben met gemiddeld een 9 cum laude afgestudeerd. Mijn paper schreef ik over de menopauze. Gynaecologie en pijnbestrijding zijn op dit moment mijn specialismen

Ik geloof dat ‘de weg van het midden’: het vermijden van uitersten en met (zelf)compassie leven, noodzakelijk is om een liefdevol, gelukkig en gezond leven te leiden. Acupunctuur, voeding, meditatie en yoga zijn allemaal krachtige hulpmiddelen om een ontspannen, vitaal en energiek leven te leiden. Ik probeer Oosterse wijsheid met Westerse wetenschap te verbinden. Ik streef naar samenwerking met artsen en andere (Westers) geschoolde therapeuten. Ik hoop dat Chinese geneeswijzen, net als in Amerika, Duitsland en Engeland, steeds meer onderdeel gaan uitmaken van reguliere behandelingen in ziekenhuizen en andere gezondheidscentra.