Mindfulness training

Midfulness training

22 januari 2018 start 8-weekse Mindfulness training in Amsterdam

In januari 2018 biedt Mike Janssens bij Medisch Centrum IMC Visana een 8-weekse Mindfulness training aan. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen.

Wat ga je leren?

Tijdens deze praktische training leer je om met aandacht aanwezig te zijn in het moment, bij het NU. Je leert zo om vanuit acceptatie contact te maken met je gevoel. Stress en (emotionele) pijn gaan daardoor plaats maken voor een gevoel van zachtheid. Je komt los van negatieve gedachten over het verleden en angsten en zorgen over de toekomst. Je ontwikkelt een open, milde en vriendelijke houding naar jezelf en naar anderen toe. Deze training is een bijzonder waardevolle investering in jezelf.

Hoe?

Tijdens deze training gaan we oefenen met verschillende meditatie- bewegings- en aandachtsoefeningen. Als deelnemer krijg je iedere week nieuwe oefeningen waarmee je ook thuis aan de slag gaat. Aan het einde van de training heb je de kennis en de ervaring om mindfulness te verankeren in je dagelijkse leven.

Voor wie?

Een Mindfulness training kan voor een ieder waardevol zijn die op een gezondere manier wil omgaan met moeilijkheden in zijn of haar leven. Mindfulness is oorspronkelijk ontworpen voor mensen met chronische pijnklachten, pijnklachten die medisch gezien niet opgelost konden worden. Uit onderzoek bleek mindfulness voor deze groep patiënten enorm te helpen bij het omgaan met de pijn. Inmiddels is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van mindfulness. Voor vele klachten blijkt dit effectief zoals bij stress en burn-out, angst en paniek, chronische pijn en de emotionele gevolgen van ernstige ziekte, stress en spanning gerelateerde klachten zoals, hoge bloeddruk, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid en hyperventilatie.

De mindfulness training

De training bestaat uit een intake gesprek, acht sessies van ongeveer 2,5 uur, plus één hele dag (stiltedag). Iedere sessie heeft een thema. De training beslaat acht weken: een periode die goed te overzien is en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten.

Data en andere praktische informatie

Tijd: Maandagavond van 19.15 tot 21.45

Data: : Januari: 22, 29. Februari: 5, 12, 19, 26. Maart: 5, 12.

Stiltedag: 11 maart van 11.00 tot 16.00

Locatie: IMC Visana, Schalk Burgerstraat 17, Amsterdam
Contact: Mike Janssens
              info@bodymymind.com