Vanaf april Yoga bij IMC Visana

Vanaf april Yoga bij IMC Visana

Vanaf april 2018 bij IMC Visana: Mindfulness Yoga!

Iedere vrijdag 7.30-8.45 uur    

In deze lessen breng ik (Marieke Westerveld) Integrale Yoga samen met de beoefening van Mindfulness en mijn kennis van de meridianen vanuit de Chinese Geneeswijzen. In zowel de Integrale Yoga als in Mindfulness meditatie, speelt de bewuste aandacht van de ademhaling een centrale rol.

De lessen starten met een korte meditatie, waarbij we in het hier en nu komen en onze intentie zetten. Daarna volgen ademhalingsoefeningen/pranayama: hiermee reguleren we de stroom van energie in het lichaam. Het volgende vaste onderdeel is de Zonnegroet: een serie van in elkaar overgaande poses om het lichaam op te warmen. Tijdens de Hatha Yoga (de klassieke houdingen ofwel de asanas) doen we houdingen die afgestemd zijn op de energie van het seizoen. In de winter meer yin: naar binnen gekeerd, aards/ rustig en in de zomer meer yang: naar buiten, openend en meer op kracht gericht Tot slot volgt de meditatie en ontspanning. Ik gebruik muziek in mijn lessen omdat het helpt om te ontspannen en te focussen. Het laatste onderdeel van de les, de liggende ontspanning is heel belangrijk: alleen als we in staat zijn om diep te ontspannen, kunnen we verder komen in de Yoga beoefening. De opgewekte energie wordt op die manier verspreid door het lichaam en het is de beloning voor het ‘harde werken’ in sommige houdingen.

Na een les Mindfulness Yoga voel je je ontspannen en ben je bewuster van jezelf en de wereld om je heen. Door het beoefenen van Mindfulness Yoga breng je meer bewustzijn, energie en vrede in je dagelijkse leven.

Naast deze lessen biedt ik ook de mogelijkheid van een privéles aan. Kijk voor meer informatie op www.oostwestpraktijk.nl    
 
Vooraanmelden via: marieke@oostwestpraktijk.nl
Kosten: 9 euro bij vooruit betalen van een serie, 11 euro per losse les
Docent: Marieke Westerveld