Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding
Oost West is een praktijk voor acupunctuur, yoga en ademhaling. Al deze elementen komen samen in de individuele zwangerschapsbegeleiding. Het is een effectieve en complete aanpak voor jouw mooiste zwangerschap en bevalling. De sessies duren 1,5 uur en bestaan altijd uit de volgende onderdelen:
  • Fysieke oefeningen: een rustige vorm van zwangerschapsyoga en speciale ademhalingsoefeningen. We doen houdingen die helpen om je    veranderende lichaam te ondersteunen en bij het opvangen van eventuele klachten. Speciale aandacht zal gaan naar de onderrug en het bekken. De lessen helpen je om je te ontspannen, waardering te voelen voor je lichaam en contact te leggen met het kindje in je buik.
  • Hypno-Birthing oefeningen om jezelf mentaal en emotioneel voor te bereiden op de bevalling. Deze oefeningen bestaan met name uit diepe ontspanning en verschillende visualisatie- concentratie- en ademhalingsoefeningen. Vanwege de ontspanning ben je ontvankelijk voor de positieve suggesties. Je krijgt na iedere les een uitgebreide mail met uitleg en een audio bestand om thuis verder te kunnen oefenen. De laatste lessen wordt er aandacht besteedt aan de bevalling en de verschillende houdingen en perstechnieken.
  • Acupunctuur: uit een wetenschappelijk onderzoek op de vrouwenkliniek van de Universiteit van Mannheim (DL) blijkt dat een wekelijkse acupunctuur-behandeling tijdens de laatste vier weken van de zwangerschap, de ontsluitingsfase verkort en de kans op complicaties verkleint. Na 40 weken kan acupunctuur helpen de bevalling op te wekken en – eerder tijdens de zwangerschap – een stuitligging te draaien. In de periode tussen week 20 en 30

Pakket 1: Tussen week 20 en week 30 plannen we 3 sessies, waarin de nadruk ligt op yoga, adem en hypnose oefeningen. Iedere sessie leer je een nieuwe ademhalings- en of yoga oefening. Je gaat aan de hand van de mail met aanwijzingen en de audio-bestanden thuis verder oefenen. Voor een optimaal resultaat  zou je minimaal 3-5 keer per week 20 minuten moeten oefenen.
Kosten: €225
 
Pakket 2: Je komt in week 37 t/m week 40 voor een wekelijkse sessie waarin er meer nadruk ligt op de acupunctuur, de ademhalingsoefeningen (je leert nieuwe oefeningen voor  tijdens  de ontsluitingsfase) en de hypnose. Mocht de bevalling op gang gebracht moeten worden, dan krijg je een gratis extra consult.
Kosten: € 300
 
Pakket 3: In de periode na de bevalling (vanaf 7 dagen na de bevalling tot 3 maanden er na) plannen we 3 sessies waarin je acupunctuur krijgt om aan te sterken, yogahoudingen en ademhalingsoefeningen om sneller fit te worden en advies over voeding en supplementen.
Kosten: €225
 
Bij afname van alle 3 paketten betaal niet €750, maar €600
 
Ik ben aangesloten bij de NWP, een brede beroepsvereniging waardoor mijn consulten bij aanvullende verzekering gemiddeld tussen de 40-100% worden vergoed.
Op www.oostwestpraktijk.nl kun je ervaringen lezen van deelneemsters.
marieke@oostwestpraktijk.nl
0625319388